Menu Fermer

Antwerpen 2020

Galerie Solo ART GALLERY

De kracht van tweevoud

Wie op het Antwerpse Zuid rondstruint, beseft pas hoeveel kunst aanwezig is in het straatbeeld. Ik denk dan in de eerste plaats aan het gesloten Museum van Schone Kunsten of de prachtige gevels van de herenhuizen aan de Lambermontplaats. Maar het is ook de locatie waar tientallen galerijen neergestreken zijn om voorbijgangers te laten kennis maken met jonge of reeds gevestigde kunstenaars. Bij Galerie Solo herken ik zelfs een terugkerend koppel: Geza Jaeger en Chérif Zerdoumi, aka KRM.

Coup de poing / Scorp / Nescafé / Bakterie
Gartenfest
L’ange à la hache

Het is ondertussen al bijna twee en een half jaar geleden dat Geza en Chérif neerstreken in Antwerpen om ons kennis te laten maken met hun kunst. In het artikel ‘De kracht van tweevoud’ dat reeds eerder op TheArtCouch-blog verscheen, maakt u (opnieuw) kennis met dit duo dat steevast een zwarte hond in hun werken smokkelt.

Pas de bras, pas de chocolat

Is er in de verstreken periode veel veranderd aan hun oeuvre. Gelukkig niet. Nog steeds vinden ze hun inspiratie in het dagelijks leven om vervolgens te hertalen naar hun caleidoscopisch oeuvre. Opnieuw verrassen ze met een tiental nieuwe werken waarbij collage en schilderkunst je meenemen in hun artistiek universum: een wereld waar ernst en knipoog elkaar afwisselen.

Yves JORIS. Kunst- en cultuurjournalist – www.lettergoesting.com

PRAKTISCH:

KRM Chérif & Geza
De tentoonstelling loopt vanaf 16 oktober
Locatie: Galerie Solo, Museumstraat 29, 2000 Antwerpen
Openingsuren: vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 17.30u, of op afspraak
https://geza-cherif.com/
https://galeriesolo.be/